Drobečková navigace

Úvod > Poradíme > Články > Jak dlouho trvá přezutí pneumatik?

Jak dlouho trvá přezutí pneumatik?



Nastal čas na přezutí vašeho obutí? Nechte si pneumatiky vždy přezout v pneuservisu, který je na to řádně vybaven. Zaměstnanci pneuservis přehodí pneumatiky a také vyváží kola. Pokud totiž budete jezdit s nevyváženými pneumatikami, můžete si v nejhorších případech zničit celý podvozek. 

Přezutí pneumatik v pneuservisu 

 V pneuservisu všechny čtyři pneumatiky vymění a přezují zhruba za 30–40 minut. Při přezutí, kola rovnou i vyváží. V top sezóně (březen a listopad) si můžete počkat klidně i dvě hodiny. Pokud si necháte vyměnit pouze kola, čekat budete tak 15 minut. Doporučujeme výměnu zimních a letních pneumatik řešit včas a vždy se předem objednat. 

Jaký je postup přezutí pneumatik?

  • Sundání kola z auta 
  • Vyzutí pneumatiky z disku
  • Nazutí nové pneumatiky na disk a huštění pneumatiky 
  • Vyvážení kola 
  • Upevnění kola zpět na auto
  • Dotáhnutí kola na 108nm
  • Kontrola dofoukání pneumatik 

Kdy je ten správný čas na přezutí pneumatik? 

V tomto případě je to jasně definováno v zákoně. V období od 1. listopadu do 31. března musíte mít na voze zimní pneumatiky, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. 

Domluvte si termín přezutí v našem pneuservisu

Zimní pneumatiky tedy nejsou povinné, bude-li teplý podzim a příznivá předpověď, a to samé platí i pro následné přezutí na letní pneumatiky v případě, že je počasí stabilně teplé již před datem 31. března. Potřebujete přezout pneumatiky? Domluvte si termín v našem pneuservisu ještě dnes.